VINOP-2.1.2-21 az innovátorok „nyugalmának megzavarása”

A kutatással, innoválással foglalkozókat sem hagyja nyugodni a pályázati rendszer. A VINOP-1.2.1-21 „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című pályázati felhívás célja, a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzése, a kutatás-fejlesztési és innovációs aktivitás növelése az innovatív vállalkozások körében. A pályázat megnyerésével, legalább 50 millió, de akár 500 millió Forint támogatáshoz is juthatnak vállalkozások.

Mire lehet pályázni:

 • Kísérleti fejlesztés:
  meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó ismeretek és szakértelem megszerzése, összesítése, alakítása és felhasználása új vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások kidolgozása céljából. Ide tartozhatnak például az új termékek, eljárások vagy szolgáltatások fogalmi meghatározását, megtervezését és dokumentálását célzó tevékenységek is.
 • Ipari kutatás Alkalmazott (ipari) kutatás:
  tervezett kutatás vagy kritikus vizsgálat, amelynek célja új ismeretek és szakértelem megszerzése új termékek, eljárások vagy szolgáltatások kifejlesztéséhez, vagy a létező termékek, eljárások vagy szolgáltatások jelentős mértékű fejlesztésének elősegítéséhez.
  Magában foglalja komplex rendszerek összetevőinek létrehozását, és beletartozhat a laboratóriumi környezetben vagy létező rendszerekhez szimulált interfésszel rendelkező környezetben történő megépítése, valamint kísérleti sorozatok gyártása, amennyiben ez az alkalmazott kutatáshoz és különösen a generikus technológiák ellenőrzéséhez szükséges.
 • Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása
 • Információs technológiai fejlesztés: hardver és szoftverbeszerzés
 • A projekt céljához feltétlenül szükséges ingatlan beruházás
 • Projekt előkészítési tevékenység jelen Felhívás 5.5. és 5.7. pontja szerint.
 • Projektmenedzsment tevékenység (konzorcium esetében kizárólag a konzorciumvezetőnél felmerült költségek) jelen Felhívás 5.5. és 5.7. pontja szerint.
 • Kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása jelen Felhívás 5.5 és 5.7 pontja szerint.
 • Általános (rezsi) költségek
 • Piacra vitel támogatása a projekt keretében kifejlesztett K+F+I eredmény kapcsán jelen Felhívás 5.5. és 5.7. pontja szerint.

Ha érdekelnek a részletek, töltsd le a díjmentes összefoglalónkat itt:

Ha az összefoglaló elolvasása után úgy érzed belevágnál vállalkozásod fejlesztésébe, keress minket e-mailen bizalommal!

Sikeres pályázást kívánunk!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Jogi nyilatkozat

A honlapon megjelenő információk, adatok, feltételek kizárólag tájékoztatásul szolgálnak, nem minősülnek adó-, jogi- vagy egyéb tanácsadásnak.
Tovább

Legfrissebb bejegyzések